Hulp op evenementen

Pech of het noodlot kan altijd en overal toeslaan, zeker op een plaats waar veel mensen samenkomen. Snel hulp krijgen kan dan levens redden. Daarom vind je Rode Kruis-Vlaanderen terug op grote evenementen, concerten, sportwedstrijden of andere activiteiten waar veel mensen bij elkaar komen. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening!

Kunnen we je helpen?

Je kan op ons beroep doen voor een preventieve hulpactie. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners bieden een hulpverlening op maat van je evenement, gebaseerd op jarenlange expertise en wetenschappelijke richtlijnen. Bij elke hulpactie brengen we een AED-toestel (automatische externe defibrillator) mee.

Om een efficiënte samenwerking te garanderen is het belangrijk dat je ons ruim op voorhand informeert – minstens zes weken voor het evenement. Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar hulpdienst@bilzen.rodekruis.be. Bezorg ons ook alle nuttige documenten. Bijvoorbeeld een gedetailleerd plan van de plaats van het gebeuren, timing, coördinatieplan van de hulpdiensten, werknota van het evenement. Voor sommige evenementen dient er een PRIMA advies opgemaakt te worden door de Noodplancoördinator van de stad. Op basis van je aanvraag maken wij een offerte op.

Aanvraagformulier preventieve hulpactie