Lokale Steunactie 2019

01/09/19

LOKALE STEUNACTIE

Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis

Op 13 september gaat de Lokale Steunactie van start. Een campagne van Rode Kruis-Bilzen. Elke euro gaat rechtstreeks naar hulp in de buurt. Denk maar aan eerstehulpcursussen, medisch materiaal of vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

Elke dag gebeurt er wel iets waardoor mensen in jouw buurt dringend hulp of steun nodig hebben. De Rode Kruisvrijwilligers staan dag en nacht klaar, maar inzet en enthousiasme alleen zijn niet voldoende. Om snel en efficiënt te kunnen helpen hebben zij de juiste hulpmaterialen. En dat kost geld.

Daarom ontvangen inwoners van Bilzen binnenkort een brief waarin de vrijwilligers van Rode Kruis-Bilzen vragen om steun, zodat zij elke dag mensen in nood kunnen helpen.

Meer dan 13.000 vrijwilligers

Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13,000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. Ze helpen op evenementen, en staan paraat bij rampen. Daarbovenop geven ze ieder jaar eerstehulpopleidingen en organiseren ze sociale activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare mensen. De kans dat je ooit het Rode Kruis eens nodig hebt, is dus bijzonder groot. Je bent ze vast ergens tegengekomen afgelopen zomer op één van de vele evenementen en activiteiten waar ze klaar stonden om te helpen.

Mensen in de buurt rekenen op jou

Jouw steun gaat volledig naar de hulp die lokale Rode Kruisvrijwilligers bieden. Mensen in nood help je niet alleen, daar heb je vrijwilligers én schenkers voor nodig. Jij kan het verschil maken in Bilzen.

Ontdek wat we in jouw buurt doen op deze website.

 


Verwante items

  • “Dit is Rode Kruis-Bilzen” Rode Kruis-Bilzen werd in 1930 opgericht. Al die jaren staan we met de glimlach klaar waar nodig omte helpen. En dat doen we op verschillende manieren. 43 prachtige vrijwilligersRode Kruis-Bilzen zamelt op regelmatige tijdstippen bloed in, om ervoor te zorgen dat…

    Lees meer...
  • 14-11-17 Vacatures

    Voor onze afdeling zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor onderstaande functies: Ondervoorzitter(s) Secretaris Gastheer/Gastvrouw Bloedgeven Ongevalssimulant(en) Zorgbibvrijwilliger(s) Hulpdienstvrijwilligers

    Lees meer...
1008

Bloeddonaties in 2018

57

Preventieve Hulpacties in Bilzen in 2018

42

Vrijwilligers