Volg dit najaar een opleiding eerste hulp in Berlare

Rode Kruis-Berlare staat garant voor een aantal interessante en praktische eerstehulpopleidingen.

Maatregelen ten gevolge de covid19-pandemie: de kalender is opgesteld in de veronderstelling dat we op dat ogenblik effectief opleidingen mogen organiseren. Sommige opleidingen gaan mogelijks door in een gemeentelijke zaal omwille van de grotere capaciteit. Het aantal deelnemers van de opleidingen is beperkt. Bezoek regelmatig onze website of facebookpagina voor de laatste updates!

Combinatiecursus Eerste Hulp & Helper

De combinatiecursus Eerste Hulp en Helper omvat 24 lesuren. De cursus start met de basisbegrippen van eerstehulpverlening, gevolgd door oa reanimatie en defibrillatie, vaak voorkomende aandoeningen, levensbedreigende aandoeningen, wondzorg, verbandtechnieken, enz. Je krijgt een theoretische en praktische vorming.

Deze opleiding vormt een ideale basis om op de meest voorkomende huis-, tuin- en keukenongevallen gepast te kunnen reageren. Deze opleiding is tevens de minimumopleiding voor kandidaten die interesse hebben om toe te treden tot onze Hulpdienst. Er worden maximaal 12 kandidaten toegelaten per opleiding.

Najaarseditie: 4 weekenddagen van 08u45 tot 16u50


zaterdag 8 oktober 2022
zondag 9 oktober 2022
zaterdag 15 oktober 2022
zondag 23 oktober 2022

herhalingsles zaterdag 5 november 2022 voormiddag
examen zaterdag 5 november 2022 namiddag

Inschrijven: mail naar vorming@berlare.rodekruis.be

 

Ook Hulpverlener worden in onze Hulpdienst?

Dan dien je eerst het brevet 'eerste hulp en helper' (zie hierboven) te behalen. Je volgt vervolgens enkele e-learnings ter voorbereiding op een kort maar intensief weekend basisopleiding 'eerstehulpverlener'. Deze gaan door in onze lokalen in Overmere.

zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022 van 08u30 tot 16u50
OF
zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 van 08u30 tot 16u50

Hou dus deze data alvast vrij. Meer weten over vrijwilliger worden bij de Hulpdienst? Mail vrijblijvend naar hulpdienst@berlare.rodekruis.be of bel 0474 73 91 75

Opfrissingscursus Eerste Hulp

Deze data worden later bekendgemaakt.

 

Inschrijvingen en praktische modaliteiten

Inschrijven kan momenteel uitsluitend via mail: vorming@berlare.rodekruis.be . Twijfel niet te lang, de plaatsen zijn beperkt!

De minimumleeftijd is 16 jaar, kandidaten die in het jaar waarin de opleiding plaatsvindt 16 jaar worden, zijn eveneens toegelaten. Er is geen maximumleeftijd.

De opleiding is gratis. Aanschaffen van een handboek ter plaatse is aangeraden, maar niet verplicht. Het handboek kost € 26.


Themalessen

Wil je graag een themales aanvragen voor je (jeugd)vereniging of bedrijf? Neem contact op met onze verantwoordelijke vorming Peter Driessens via vorming@berlare.rodekruis.be of 0491 35 92 57

De meest aangeboden thema's:

 • Eerste hulp bij baby's en kinderen
 • Reanimeren en defibrilleren
 • Reanimatie bij baby's en kinderen
 • Eerste hulp bij verkeersongevallen
 • Eerste hulp op zomervakantie
 • Eerste hulp bij alcohol- en drugsincidenten
 • Eerste hulp bij CO-vergiftiging
 • Eerste hulp bij sportongevallen
 • Eerste hulp bij huis-, tuin- en keukenongevallen
 • Eerste hulp voor ouderen
 • Eerste hulp voor jeugdleiders