Een hotel om zorgeloos te genieten

De behoefte aan zorgvakanties voor personen met een beperking is erg groot. In Vlaanderen bestaan er echter zeer weinig individuele, aangepaste hotelvakanties die een 100% aangepaste accommodatie en alle nodige zorg aanbieden. Daar willen we nu grondig verandering in brengen met de bouw en exploitatie van hotel Polderwind. Een plek waar mensen die anders niet op vakantie kúnnen nu net wel even uit de dagelijkse 'sleur' stappen. Het hotel ligt rustig gelegen in Polderwind, langs de baan tussen Brugge en Blankenberge in Zuienkerke, West-Vlaanderen.

Domein Polderwind wordt de ideale vakantieplaats voor mensen met een beperking, ziekte of ouderdom waar ook hun familieleden of mantelzorgers welkom zijn. Het hotel wordt volledig toegankelijk en de nodige zorgondersteuning op maat zal aanwezig zijn. Voor zwaar zorgbehoevende gasten zullen aangepaste kamers en faciliteiten voorhanden zijn. Zowel binnen als buiten het hotel is voldoende infrastructuur voorzien om een aangenaam en ontspannend verblijf te garanderen. We mikken met dit hotel ook op andere doelgroepen zoals bedrijven die incentives willen organiseren of sportclubs die op zoek zijn naar een goede stageplek.

Met het zorghotel brengen de architecten van POLO Architects het Verre Oosten naar hier. Het gebouw is geïnspireerd op een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China, een 'Tulou'. Op het gelijkvloers komen de gemeenschappelijke ruimtes, waar de vakantiegangers elkaar kunnen ontmoeten. Op de hogere niveaus bevinden zich de hotelkamers, maar ook enkele gemeenschappelijke ruimtes, die de kalmte en rust uitstralen waar de vakantiegangers zo’n nood aan hebben.

Het gebouw wordt dan ook een pareltje in het Vlaamse landschap: een vernieuwend ontwerp, pal in het midden van de natuur!

 

Vakantie en zorg op maat
Vanaf voorjaar 2018 zal Polderwind elke week plaats bieden aan 46 vakantiegangers en hun mantelzorgers. Een team van goed opgeleide vrijwilligers zal instaan voor de zorgverlening, ondersteund door enkele vaste medewerkers. De hotelgasten krijgen zorg op maat. En ze mogen vrij kiezen uit de aangeboden activiteiten - bijvoorbeeld uitstapjes naar de kust, het polderland of Brugge. Ook andere organisaties zoals woon- en zorginstellingen, mutaliteiten, ... kunnen gebruik maken van Polderwind.