Aangepaste Vakanties

“Mijn man is gedeeltelijk verlamd na een hersenbloeding. Vroeger gingen we veel op reis, nu kan dat niet meer. Dankzij het Rode Kruis zijn we deze zomer toch een weekje samen weg geweest. Dat deed zo’n deugd!” Sigriet, 49 jaar.

Vakantie doet iedereen deugd. Daarom organiseren we Aangepaste Vakanties voor personen die door hun handicap, ziekte of ouderdom moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen. Natuurlijk kunnen hun mantelzorgers mee, want ook zij verdienen een zorgeloze en relaxte vakantie.

Zorgeloos genieten

Onze Aangepaste Vakanties zijn een vakantieformule die perfect is afgestemd op je noden. Je verblijft op een unieke locatie - een kasteel, hotel of schip - met aangepaste accommodatie en voorzieningen. Je kiest zelf of je deelneemt aan de vele activiteiten en excursies.

Aangepaste zorg verzekerd

We willen dat je een heerlijke tijd beleeft. Daarom bieden we je unieke vakantieverblijven met aangepaste faciliteiten en rolstoelvriendelijke tweepersoonskamers. Goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht voor je. Zo hoef je alleen nog maar te genieten.

Voor wie

  • Een aantal vakantieweken richt zich tot personen die door een fysieke handicap, ziekte of ouderdom moeilijk op vakantie kunnen gaan. Dat noemen we ‘reguliere’ weken.
  • Daarnaast organiseren we vakantieweken speciaal voor mensen met een meervoudige of lichte/matige verstandelijke handicap.
  • Eén reguliere week richt zich specifiek tot 18-45-jarigen met een fysieke handicap of ziekte.
  • Er zijn ook vakantieweken waarbij we extra plaatsen voorzien voor mensen met een hoge zorgzwaarte: mensen die een tillift nodig hebben, of mensen die de hulp nodig hebben van verschillende personen, enzovoort.

Kies jouw aangepaste vakantie

 

In 2017 kan je kiezen uit vijftien vakantieweken op drie unieke locaties in België en Nederland. We stellen je geduld nog even op de proef, de brochures van 2017 komen er tegen het einde van het jaar aan. Je kan alvast onze locaties en de data online bekijken. Je vindt zeker wat je zoekt in ons aanbod! 

Welke locatie en periode kies jij? 

Brochure vakanties 2017

Inschrijven? 

Jonger dan 18 en op kamp met een beperking?

Reeds verschillende jaren zijn er vragen van kinderen die buiten onze doelgroep vallen om mee op vakantie te kunnen gaan. Een bijzondere groep zijn maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen deze kinderen niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen.

Daarom zal Rode Kruis-Vlaanderen haar expertise uit de organisatie van de Vakantiekampen én de Aangepaste vakanties bundelen binnen Aangepaste Vakantiekampen. Zorgvrijwilligers, monitoren en logistieke medewerkers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven.

Je vindt alle informatie over deze Aangepaste Vakantiekampen op deze pagina.

Stel je vraag

  • Geboortedatum

  • verzend

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Domein Polderwind

Volg de bouwwerken van domein Polderwind in Zuienkerke op de voet en ontdek hoe vakantiegangers en mantelzorgers er vanaf de zomer van 2018 kunnen genieten van een heerlijke (Aangepaste) vakantie.

+ Meer info

Nieuws