Water, sanitair en hygiëne in Malawi

Malawi is een van de tien armste landen ter wereld. Veilig water is er echt een probleem. Zo heeft 40% van de mensen in het district Kasungu geen toegang tot watervoorzieningen. Diarree komt er vaak voor. Dit is vaak dodelijk in combinatie met een zwakke weerstand door bijvoorbeeld ondervoeding, malaria of hiv/aids.

Veilig water

Wij zetten ons in om water, sanitair en hygiëne te verbeteren. In Malawi nemen we dit op door het verbeteren van de toegang tot drinkbaar water en sanitaire installaties zoals toiletten, handwasfaciliteiten, en afwasplatforms. Ook het informeren over de gezondheidsrisico’s van slechte hygiëne hoort daarbij.

We werken altijd nauw samen met de lokale gemeenschap. Pas nadat een bepaald dorp overtuigd is van het nut van betere hygiëne, komt het in aanmerking voor een verbetering van de water- en sanitaire infrastructuur.

Tijdens de controle van de geïnstalleerde toiletten wilde elk gezin in het dorp mij hun toilet tonen. Ze waren zo trots dat we hun toiletten kwamen controleren. En trots werkt motiverend om het toilet correct te blijven gebruiken.” Dries, regioverantwoordelijke in zuidelijk Afrika tijdens een terreinbezoek in Kasungu.

Wij zorgen voor veilig water.