Water, sanitair en hygiëne in Burundi

Hoe verder een familie moet lopen voor veilig water, hoe groter de kans dat ze vervuild water moeten drinken en ziek worden. In Burundi is er veel water, maar het is niet altijd op een hygiënische manier beschikbaar. In choleragordel van Burundi worden de mensen meerdere keren per jaar getroffen door cholera en diarree. Nochtans zijn deze aandoeningen eenvoudig te voorkomen.

Veilig water

Wij zetten ons in om water, sanitair en hygiëne te verbeteren. In Burundi nemen we dit op door bronnen te herstellen of te bouwen en goede hygiëne te promoten. De focus ligt op het verbeteren van de toegang tot drinkbaar water en sanitaire installaties: toiletten, wasfaciliteiten en afwasplatforms. We werken daarbij nauw samen met de lokale gemeenschappen.

“Sinds het Rode Kruis voor drinkbaar water heeft gezorgd, is mijn gezin niet meer ziek geweest. Het Rode Kruis heeft ons drinkbaar water gegeven. Nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat het blijft werken. Want een bevolking die ziek is, kan niet vooruit.” Jeannette Habonimana, moeder van vijf kinderen

Wij zorgen voor veilig water.