Noodhulp in Syrië

Sinds de start van het conflict in maart 2011 vielen er duizenden slachtoffers. Onschuldige kinderen, vrouwen en mannen zijn dagelijks de dupe van de gevechten. Gezinnen zitten opgesloten in hun huizen. Ze kunnen niet naar buiten en hebben geen toegang tot voedsel, water, medicijnen of medische hulp. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld.

Wat doet Rode Kruis?

Rode Kruis zet zich elke dag opnieuw in voor levensnoodzakelijke medische zorg. We voeren zelfs operaties uit. Daarnaast zorgen vrijwilligers van Syrische Rode Halve Maan voor de verdeling van voedselpakketten, keukensets, tenten en dekens. Ze zetten zich in met gevaar voor eigen leven. Veertig vrijwilligers kwamen al om het leven.

Dit doen we met jouw geld

Sinds de start van het conflict leverden we onder andere een ziekenwagen en medisch supplementair voedsel voor de gezondheidscentra van de Syrische Rode Halve Maan. Ook schonken we 5 noodhulpgezondheidskits. Elke kit maakt het mogelijk om 3 maanden medische basiszorg te bieden aan 10.000 personen.

Voor de koude winter schonken we 10.240 dekens. Ten slotte schonken we 305 voedselpakketten en 5.000 schoolkits voor de vele kinderen op de vlucht.

Help ons helpen

Hulp blijft hard nodig. Het geweld blijft voortduren en het aantal slachtoffers blijft stijgen.

Help ons helpen en steun ons financieel.