Eerste hulp in Oeganda

Elk jaar raken duizenden mensen in Oeganda betrokken bij een verkeersongeval. Zeker in gebieden waar er geen degelijk ziekenvervoer is, kan eerste hulp levens redden. Door mensen goed op te leiden, kunnen ze levensbelangrijke, eerste zorgen op zich nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat ziekte en sterfte sterk omlaag gaan bij het correct toepassen van eerste hulp.

Hulp op maat

Omdat wij veel ervaring en expertise hebben in het geven van opleidingen eerste hulp helpen we het Rode Kruis in Oeganda om meer eerstehulpopleidingen te organiseren en de kwaliteit van opleidingen te verbeteren. Samen met een Afrikaans team van experts werden richtlijnen en didactisch materiaal uitgewerkt: African First Aid Materials (AFAM ).

Wij zorgen voor eerste hulp op maat.

Levens redden in het verkeer

We geven extra aandacht aan verkeersslachtoffers door de kennis van eerste hulp en verkeersveiligheid te verbeteren. Daarvoor lanceerde het Oegandese Rode Kruis onder andere een campagne via nationale radio- en tv-shows.

Toen mijn zoon aangereden werd, heeft een Rode Kruisvrijwilliger hem onmiddellijk geholpen door met zijn T-shirt het bloeden te stoppen. In het ziekenhuis aangekomen vertelde de dokter dat de vrijwilliger het leven van mijn zoon heeft gered. Hij zou anders door het vele bloedverlies gestorven zijn."  Yonah Biryomumisho uit Kabale.