Eerste hulp in Nepal

Medische verzorging is in sommige afgelegen gebieden in Nepal niet meteen beschikbaar. Een goede kennis van eerste hulp kan dus levens redden! Door mensen goed op te leiden, kunnen ze levensbelangrijke, eerste zorgen op zich nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat ziekte en sterfte sterk omlaag gaan bij het correct toepassen van eerste hulp.

Eerste hulp redt!

Omdat wij veel ervaring en expertise hebben in eerste hulp, helpen we het Rode Kruis in Nepal om meer eerstehulpopleidingen te organiseren, de kwaliteit van opleidingen te verbeteren en een opleidingscentrum op te zetten. En zonder overdrijven: eerste hulp redt.

Mijn buurvrouw was gevallen en had zich verwond met de grote sikkel die ze gebruikt om gras en bladeren te verzamelen voor het vee. Ze had een grote snee in haar rechterbovenbeen en dat bloedde erg. De dichtstbijzijnde medische hulppost ligt erg ver. Ik heb daarom eerst het bloeden gestopt met verband, zoals ik geleerd had tijdens de eerstehulptraining. De dokter vertelde met later dat dit haar leven heeft gered”. Ram Yogundra Dhami volgde een driedaagse opleiding in Kailali.

Wij zorgen voor eerste hulp op maat.

Extra aandacht voor verkeersslachtoffers

We geven extra aandacht aan verkeersslachtoffers door eerste hulp te promoten bij risicogroepen, zoals taxichauffeurs en motorrijders en in lokale scholen. Dankzij een samenwerking met lokale media informeren we ook de bevolking over het belang van verkeersveiligheid en eerste hulp.