“Mensen helpen zonder te discrimineren"

09 06

Leila Niyukuri (27) is sinds 2008 hulpdienstvrijwilliger bij het Rode Kruis van Burundi. De laatste weken verzorgde ze vele gewonden die getroffen werden door het verkiezingsgeweld in haar land.

Als vrijwilliger bij de Hulpdienst zet ik de kennis die ik opdeed tijdens eerstehulpcursussen om in de praktijk. Ik verzorg gewonden en evacueer zwaar gekwetsten naar gezondheidsfaciliteiten.

Het is voor mij heel belangrijk om te kunnen bijdragen aan de humanitaire hulp van het Rode Kruis en mensen te kunnen helpen op een onpartijdige manier. Dat betekent dat ik hulp verleen zonder onderscheid te maken tussen de sociale status of politieke voorkeur van de gewonden.

De fundamentele principes van het Rode Kruis inspireren me tijdens mijn vrijwilligerswerk en geven me de kracht om gewonden te helpen zonder te discrimineren. Door onpartijdig te werken, hebben mensen vertrouwen in ons.

In een van onze laatste hulpoperaties moest ik een jongen helpen die verbrand was door benzine. Hij had erg veel pijn. Zijn hele lichaam was bedekt met zware brandwonden en zijn huid was erg beschadigd. Door deze jongen zo te zien, kreeg ik de moed en kracht om mensen te helpen in welke situatie dan ook.

Nieuws