Registreer je als donor

Jaarlijks moeten 40.000 donoren (even) stoppen met bloed geven: omdat ze een verre reis maakten, omdat ze ziek zijn of omdat ze 71 werden. Daarom gaan we samen met hen op zoek naar vervangers!

Vul hieronder je gegevens in en word één van de 40.000 nieuwe donoren!

Info label

Schrijf je hier in

Reeds donor? Klik hier

Sofie

30 jaar

Ik geef al bloed sinds mijn 18 jaar. Ik doe het omdat het mij écht een goed gevoel geeft. De gedachte dat ik hierdoor help én ook mensenlevens red, is top. Na mijn zwangerschap ga ik zeker opnieuw bloed geven! Maar nu mag ik dus even niet. Daarom wil ik jou oproepen om mij te vervangen als bloeddonor. Niet alleen tot wanneer ik terug mag geven, maar ook daarna uiteraard! Want iedere dag hebben mensen bloed nodig.

Karolien

Ik ben Karolien en geef al 12 jaar bloed. Door de medicatie die ik neem, mag ik helaas geen bloed meer doneren. Ik vind dit zeer spijtig omdat doneren altijd een familietraditie is geweest. Als je daarover nadenkt, besef je dat 1 kleine inspanning toch een verschil maakt. Ook al ken ik de mensen niet die ik help, ik weet dat ik help. Ik zal dan ook altijd iedereen aansporen om bloed te geven. Ik wil jou dan ook vragen om mij te vervangen als bloeddonor. Want je helpt er zoveel mensen mee die bloed nodig hebben.

Rene

Ik ben Rene en gaf 9 jaar bloed. Ik ben destijds bloed beginnen geven na het lezen van een artikel in de krant over iemand die zijn leven te danken had aan bloedtransfusies. De volgende ochtend bood ik me aan als donor. Ik ben nu 71 geworden en dat betekent dat ik geen bloed meer kan geven én dus ook geen levens meer kan redden. Daarom roep ik jou op om mij te vervangen als bloeddonor.

Jasmijn & Amaury

Wij zijn Amaury en Jasmijn en geven nog maar pas bloed. Onlangs werden we donor omdat we zelf zagen hoe levensbelangrijk dit wel is! We zijn jong, sterk, gezond én we redden er levens mee. Dus waarom zouden we het niet doen? Nu staan we op het punt op reis te vertrekken naar Indonesië en dit betekent dat we even geen levens meer kunnen redden! Daarom roepen we jou op om ons te vervangen als bloeddonor.

Ronald

Ik ben Ronald en geef sinds 6 jaar bloed. Ik ben ermee gestart dankzij mijn vriendin die verpleegster is en al langer donor is. Het idee dat zoiets simpel als een beetje bloed geven levens redt, is toch ongelofelijk... Wanneer ik een nieuwe tattoo laat zetten, mag ik eventjes geen bloed meer geven. Daarom: vervang mij nu, maar blijf ook ook later doneren. Het vraagt maar een klein uurtje van je tijd.