Werken ter hoogte van donorcentrum Leuven

27/02/15

Eind februari werd de ringweg rond campus Gasthuisberg onderbroken voor het gemotoriseerde verkeer. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de diverse bestemmingen op de campus. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten verandert niets en blijft volledige doorgang op de campus-ringweg mogelijk..

Onderbroken ringweg

De ringweg wordt onderbroken, komende van de E314 afrit Gasthuisberg, ter hoogte van de aansluiting met Ring Noord tot aan de verbindingsweg Tervuursesteenweg (zie bijgevoegd plan).

Routeadvies

Verkeer komende van de E314

 • Neem afrit Winksele (17) of afrit Herent (18) en vervolgens de Leuvense ring om te rijden naar: KU Leuven O&N, KHLeuven, Kabouterberg, Lemmensinstituut, Parking Villa, UZ Leuven administratief gebouw, bezoekersparking, parking Het Teken, chirurgisch dagcentrum, spoedgevallendienst, niercentrum.
 • Voor de andere bestemmingen op de campus is de kortste route afrit Gasthuisberg (16) en ter hoogte van de brandweer de afslag naar links richting Ring Noord.
 • Wegrijden naar de E314 kan in alle gevallen via oprit Gasthuisberg (16).

Verkeer komende van de Leuvense ring en Leuven centrum

 • Komende van de Leuvense ring neem je ter hoogte van rotonde Het Teken de derde afslag (namelijk richting Ring Zuid) om te rijden naar UZ Leuven bezoekersparking, ontvangsthal, spoedgevallendienst, chirurgisch dagcentrum en niercentrum.
 • Komende van Leuven centrum neem je de tweede afslag.
 • Komende van de Leuvense ring neem je voor de andere bestemmingen ter hoogte van rotonde Het Teken de tweede afslag (namelijk de weg naar boven, richting Ring Noord).
 • Komende van Leuven centrum neem je de eerste afslag (namelijk naar links).

Weg onderbroken voor de veiligheid

De ringweg wordt onderbroken door de ingebruikname van een nieuwe toegang tot de UZ Leuven-parking Tabor. Die nieuwe verkeersstroom creëert een onveilig kruispunt wat de politie van Leuven heeft doen besluiten dat het verkeer komende van afrit Gasthuisberg niet langer via Ring Zuid kan rijden. Later dit jaar starten de werken voor een betere aansluiting met de E314. Verwacht wordt dat die werken in de loop van 2017 worden afgerond; vanaf dan is het opnieuw mogelijk om de ringweg in beide richtingen helemaal rond te rijden.

Informatie op de website en bewegwijzering

Bij de start van de nieuwe verkeerssituatie wordt de informatie op www.uzleuven.be/wegenwerken aangepast. Er komt uiteraard ook duidelijke bewegwijzering om het verkeer naar en weer weg van de campus te leiden.

 


Verwante items

 • Omdat niet iedereen tijdens de week de tijd vindt om bloed of plasma te doneren, zetten onze elf donorcentra vier keer per jaar de deuren open op zaterdag. Afgelopen zaterdag was het opnieuw zover en toonden maar liefst 1.249 donoren hun warme hart door langs te komen. In Mechelen genoten de…

  Lees meer...
 • ​Herinner je je nog hoe we deze zomer alle A, B en O's lieten verdwijnen? Met de Missing Type campagne schudden we de Vlaming op een originele manier wakker over het belang van bloedgroepen. Dat vond ook de jury van de Kortom Communicatieprijs: Missing Type is een van de genomineerden! Niet alleen…

  Lees meer...
 • In juli 2007 heeft An Luyten een vrije dag die helemaal anders loopt dan gepland. Vanuit haar woonplaats Antwerpen vertrekt ze in de namiddag met de wagen. Aan een kruispunt in het midden van het stadscentrum neemt ze een afslag naar links, maar moet plots het rempedaal induwen omdat een stroom…

  Lees meer...
 • Maar liefst 150 organisaties en bedrijven lieten de A’s, O’s en B’s uit hun naam of logo verdwijnen in het kader van de Missing Type-campagne die vorige week opgestart werd. Heel wat mensen deden hetzelfde op social media. Een ongelooflijk mooie ondersteuning van deze campagne!  De bedoeling van…

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: