Rode Kruis-Waregem gaat bij de bakker op zoek naar nieuwe bloeddonoren

19/05/15

Via originele acties wil het Rode Kruis-Waregem op zoek gaan naar 300 extra bloeddonoren. Ze schakelen hiervoor verschillende jeugdverenigingen, basisscholen én de bakkers in.

In 2014 gaven maar liefst 1.177 mensen bloed in Waregem, maar volgens de plaatselijke afdeling het kan altijd beter. Voorzitter van het Waregemse Rode Kruis Isabelle Bouckaert: “We zitten sowieso boven het Vlaams gemiddelde van 3% inwoners die bloed geven, maar toch willen we beter doen. Daarom gaan we de uitdaging aan om dit jaar 300 extra donoren te vinden.”

Samen met het stadsbestuur heeft het Rode Kruis-Waregem 4 acties op poten gezet die ervoor moeten zorgen dat die doelstelling behaald wordt:

 • In juni worden meer dan 10.000 broodzakken voorzien van een sticker met daarop een oproep die de mensen warm maakt om donor te worden.
 • Begin september worden alle jeugdverenigingen uitgedaagd om zoveel mogelijk donoren aan te leveren. De vereniging die het hoogste scoort, ontvangt een EHBO-kit en een vormingspakket van het Rode Kruis-Waregem.
 • De basisschool op de Keukeldam en de Sint-Petrusschool organiseren op 13 november een Fata Morgana-dag waarop ze drie opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Zo moeten ze de hele school rood kleuren, dienen ze het donorlied mee te zingen én proberen ze tegen dan 150 donoren te vinden. 
 • Natuurlijk zal het Rode Kruis-Waregem ook steeds aanwezig zijn op evenementen in Waregem, zoals de Pandjes en Batjes en op de Jaarmarkt.

 


Verwante items

 • In juli 2007 heeft An Luyten een vrije dag die helemaal anders loopt dan gepland. Vanuit haar woonplaats Antwerpen vertrekt ze in de namiddag met de wagen. Aan een kruispunt in het midden van het stadscentrum neemt ze een afslag naar links, maar moet plots het rempedaal induwen omdat een stroom…

  Lees meer...
 • 30-09-16 Donorportaal

  Via het donorportaal kan je online een afspraak maken om bloed of plasma te geven in een van onze 11 donorcentra. Via het donorportaal kan je je afspraken ook verzetten of annuleren, mocht dat nodig zijn. Hoe meer donoren een afspraak maken, hoe meer voordeel voor jou als donor. Want door het…

  Lees meer...
 • Maar liefst 150 organisaties en bedrijven lieten de A’s, O’s en B’s uit hun naam of logo verdwijnen in het kader van de Missing Type-campagne die vorige week opgestart werd. Heel wat mensen deden hetzelfde op social media. Een ongelooflijk mooie ondersteuning van deze campagne!  De bedoeling van…

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: