Herdenking busramp Sierre

13/03/15

 

Op vrijdag 13 maart is het exact drie jaar geleden dat er 28 slachtoffers vielen bij een busongeluk in Sierre, Zwitserland. 22 van hen waren lagere schoolkinderen uit Heverlee en Lommel.

Om die tragische gebeurtenis te herdenken, brengen bijna 140 familieleden en overlevenden van de ramp een bezoek aan de plaats van het ongeluk. Ze zullen er een bloemenkrans leggen, een gedenkteken bovenop de tunnel onthullen en een minuut stilte in acht nemen. Ook premier Charles Michel zal aanwezig zijn.

Drie jaar geleden werd de dienst Dringende Sociale Interventie (DSI) van het Rode Kruis ingeroepen om de ouders van de kinderen bij te staan met psychosociale steun. En ook nu gaan er vier DSI-vrijwilligers mee naar Sierre voor de herdenking. Om zelf hun respect te betuigen, maar natuurlijk ook om de familieleden op te vangen als ze het moeilijk krijgen. Hiervoor zijn er ook drie mensen van het Centrum voor Crisispsychologie mee.


Verwante items

  • Ben je geschrokken door de beelden en/of gebeurtenis in Nice? Voel je je kwetsbaar, machteloos of boos? Hoe je ook reageert, het is normaal dat er heel wat gevoelens door je heen gaan. Het zal tijd kosten om deze ervaring te verwerken, maar onderstaande tips kunnen alvast helpen.  Probeer zo vlug…

    Lees meer...
  • Onze dienst Dringende Sociale Interventie is aanwezig op de luchthaven Brussels Airport om reizigers die terugkeren uit Tunesië bijstand te verlenen. Eerder vandaag stonden onze collega's van Croix-Rouge de Belgique al klaar op de luchthaven van Bierset om gerepatrieerde toeristen bij te staan.

    Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: