Ook wij zijn 'fier om te dienen' tijdens nationale defilé

20/07/17

Woon je op 21 juli het traditionele defilé bij op het Paleizenplein in Brussel? Of kijk je live op televisie? Dan spot je naast de politie, de douane, de Civiele Bescherming, B-Fast en Volksgezondheid ook onze vrijwilligers in verschillende Rode Kruisvoertuigen:

  • Polyvalent voertuig dat zorgt voor transport van materieel voor de verschillende disciplines in de lokale afdelingen met vooraan in de laadruimte materiaal voor de uitbouw van een hulppost. 

  • Interventievoertuig dat zorgt voor vervoer van personen en beperkte hoeveelheden materiaal naar preventieve hulpacties en inzetbaar bij rampomstandigheden (ook als evacuatie-middel van niet-gekwetsten).

  • Collectewagen van de Dienst voor het Bloed waarin het transport van alle materiaal om een mobiele bloedcollecte op te zetten (ligzetels voor bloedafnames, klimacontainer om bloed op constante temperatuur te bewaren, medisch materiaal,...).

Onze collega's van Croix-Rouge de Belgique zorgen voor een First Intervention Team, een ambulance voor 105-vervoer en een ambulance voor 112-vervoer.

De viering wordt om 23 uur afgesloten met het traditionele vuurwerk op het Paleizenplein.

 


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: