Zaterdag zijn onze donorcentra open!

12/06/15

Op zaterdag 13 juni zijn alle 11 donorcentra open van 9 tot 15u. Ideaal dus voor de vele donoren voor wie het moeilijk lukt om tijdens de week bloed, plasma of plaatjes te geven. Ook onze gloednieuwe donorcentra in Aalst en Mechelen zijn open. Aalstenaars kunnen vanaf nu terecht in hartje centrum: de Vaartstraat 12. Het nieuwe gebouw zorgt ervoor dat wij al onze donoren – die tenslotte levens helpen redden – in de beste omstandigheden kunnen ontvangen.

In Mechelen openden premier Charles Michel, minister Vandeurzen en minister De Block op 4 juni officieel de deuren van Sango. In dit nieuwe gebouw nemen we niet alleen bloed, plasma en bloedplaatjes af, maar verwerken en testen we ook alle bloedproducten tot ze klaar zijn om te leveren aan ziekenhuizen. Op 13 juni krijgen onze donoren en mensen uit de regio Mechelen de kans om een exclusieve blik achter de schermen te werpen. Familie-acteurs Jef De Smedt en Caroline Maes en radiostem en tv-presentatrice Roos Van Acker roepen alvast op om die dag de weg van het bloed in onze high-tech labo’s te komen volgen. Hun video’s vind je in bijlage. Je kan je trouwens nog altijd inschrijven voor deze Welkomdag.

Boost van de bloedvoorraad

Met deze zaterdagopening vlak voor de zomervakantie hopen we de bloedvoorraad nog een extra boost te geven voor de vakantie van start gaat. Omdat veel mensen op reis gaan is dit traditioneel een periode waarin de bloedvoorraad daalt. Een afspraak maken in één van onze donorcentra kan via het gratis nummer 0800 777 00 of via bloed@rodekruis.be.  

Er kwamen 1.196 donoren langs in de 11 donorcentra om bloed te geven.


Verwante items

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: