Geef samen plasma en win een prijs!

02/10/15

Plasma is een minder gekende vorm van bloed geven, maar net zo levensreddend. Met plasma help je mensen die veel bloed verloren hebben bij een medische urgentie, patiënten met stollingsstoornissen of pasgeboren baby’s met ernstige geelzucht. Plasma vormt ook de basis voor heel wat levensreddende geneesmiddelen. Ontdek alles over plasma geven.

Onze mascotte Druppie daagt je uit! Kom tussen 1 oktober en 31 december 2015 in groep plasma doneren, geef samen de meeste donaties en win een verrassing!

 

Hoe deelnemen?

 1. Stel een groepje samen van minstens 4 en maximum 15 personen en kom langs in het donorcentrum in jouw buurt.
 2. Daar krijg je een wedstrijdformulier waarop je de naam van je groep en elk groepslid invult.
 3. Elke keer je plasma komt geven, vul je een papiertje in met jouw naam en de naam van je groep.

Je hoeft dus niet altijd samen plasma komen geven, maar samen is natuurlijk gezelliger! Overtuig snel mensen in jouw omgeving om samen plasma te komen geven en win een mooie prijs! Druppie kijkt al uit naar jullie komst!

Om plasma af te nemen hebben we een speciaal toestel nodig. Je kan daardoor enkel in onze donorcentra plasma geven. Maak zeker een afspraak voor je gift!

Zoek een donorcentrum in jouw buurt.

Wie kan deelnemen?

Deze wedstrijd is bedoeld voor plasmadonoren. Bloed- en bloedplaatjesdonaties worden niet meegerekend. Voor nieuwe donoren maken we wel een uitzondering. Nieuwe plasmadonoren zijn verplicht om eerst bloed te geven en hun bloedgift tellen we ook mee.

En de winnaar is…

De groep die op 31 december 2015 het hoogste aantal gemiddelde donaties per donor heeft, kan rekenen op een verrassing. Is er een ex aequo tussen verschillende groepen? Dan wint de groep met het hoogst aantal nieuwe plasmadonoren.


Verwante items

 • ​Herinner je je nog hoe we deze zomer alle A, B en O's lieten verdwijnen? Met de Missing Type campagne schudden we de Vlaming op een originele manier wakker over het belang van bloedgroepen. Dat vond ook de jury van de Kortom Communicatieprijs: Missing Type is een van de genomineerden! Niet alleen…

  Lees meer...
 • In juli 2007 heeft An Luyten een vrije dag die helemaal anders loopt dan gepland. Vanuit haar woonplaats Antwerpen vertrekt ze in de namiddag met de wagen. Aan een kruispunt in het midden van het stadscentrum neemt ze een afslag naar links, maar moet plots het rempedaal induwen omdat een stroom…

  Lees meer...
 • Maar liefst 150 organisaties en bedrijven lieten de A’s, O’s en B’s uit hun naam of logo verdwijnen in het kader van de Missing Type-campagne die vorige week opgestart werd. Heel wat mensen deden hetzelfde op social media. Een ongelooflijk mooie ondersteuning van deze campagne!  De bedoeling van…

  Lees meer...

Deel dit nieuws:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: