Loop 20km voor proper water

31/05/15

Rode Kruis-Vlaanderen loopt mee de 20km door Brussel - een populaire loopwedstrijd dwars door Brussel die jaar na jaar volzet is

Met de 20km wil Rode Kruis-Vlaanderen, samen met Croix-Rouge de Belgique, zo veel mogelijk lopers bij elkaar brengen die zich laten sponsoren. De opbrengst gaat dit jaar opnieuw naar een project rond watervoorziening in Burundi. 49% van de plattelandsbevolking heeft er nog altijd geen toegang tot proper water. Door een gebrek aan hygiëne sterven dagelijks 200 kinderen jonger dan 5 aan ziektes als diarree en malaria. Om toch aan proper water te raken, moeten zo’n 4 miljoen mensen elke dag hun eigen spreekwoordelijke 20 kilometer lopen.

Vorig jaar telde het Red Cross team 1.120 lopers, die samen meer dan 90.000 euro inzamelden voor Burundi. Maar onze hulp blijft nodig.

Kobe gezicht van Red Cross team

Dit jaar traint Volt-presentator, VRT-schermgezicht én radiostem Kobe Ilsen volop om 20km in de benen te krijgen. Deze stevige sportieve prestatie koppelt hij ook aan een humanitaire opdracht: hij roept iedereen op om zich in te schrijven voor de 20km bij het Red Cross team en zich door vrienden en familie te laten sponsoren. Het verzamelde geld wordt gebruikt voor proper drinkwater in Burundi.

Blijf op de hoogte via www.20km.redcross.be.


Nieuwstraat 1 1000 Brussel
Bekijk op Google Maps

Deel dit event:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief: