Nieuwe aardbevingen in Italië

Na een aantal zware aardbevingen afgelopen augustus werd Italië op 18 januari opnieuw getroffen door een reeks aardbevingen. Omwille van de zware sneeuwval de dagen en weken voordien, verloopt het werk van de hulpdiensten moeizaam.

Live nieuws updates:

 • 25/01/2017 11:45

  Asielzoekers helpen bij reddingsacties

  Het Italiaanse Rode Kruis helpt mensen die getroffen zijn door de hevige sneeuwlawines en aardbevingen op alle mogelijke manieren. Niet alleen helpen ze bij de zoekacties van vermisten, ook in veel afgelegen dorpen is het werk enorm. Verschillende dorpen in de Abruzzo regio zijn onbereikbaar voor de buitenwereld. Vijf dorpen zijn zelfs afgesloten van het telefoonverkeer. De dorpen zijn enkel toegankelijk via sneeuwscooters en speciale voertuigen. 

  Het Italiaanse Rode Kruis krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek. Een groep jonge asielzoekers versterkt hen in de tochten naar geïsoleerde gebieden. De mannen uit Senegal, Guinea, Gambia, Nigeria en Ivoorkust maken deel uit van het programma dat asielzoekers en vluchtelingen ondersteunt, maar komen nu zelf in actie voor de hulpdiensten. Ze helpen bij het bevrijden van mensen en auto's, het verdelen van eten, warme dranken en het inrichten van posten die noodhulpgoederen verdelen. 

  De bewoners van de dorpen hebben nood aan medisch materiaal, eten, kleren, dekens, sneeuw schoppen en generatoren. Voor de mensen die verplicht hun huis moeten verlaten richt het Rode Kruis een onthaalcentrum in.

   

lees alle updates