Koop een sticker, zo help je jezelf en jouw omgeving

Vanaf 23 april staan onze Rode Kruisvrijwilligers weer massaal met stickers te zwaaien. Maar waarom zou je in godsnaam een sticker van het Rode Kruis kopen? Goeie vraag! Het antwoord staat voortaan op de sticker gedrukt.

Wist je dat de opbrengst ervan integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling gaat? Op de gepersonaliseerde sticker kan je lezen waarvoor ze het geld zullen gebruiken. Bijvoorbeeld voor materiaal voor de interventiedienst, voor een nieuwe boekenkar voor de zorgbib, enzovoort.

Live nieuws updates:

 • 23/04/2015 00:00

  Karen Damen ondersteunt haar lokale Rode Kruisafdeling Hove-Lint

   

  Hoog bezoek op de afdeling van Hove-Lint voor de aftrap van de stickerverkoop. Niet alleen de burgemeesters van Hove  en Lint - Koen Volckaerts en Harry Debrabandere – willen er absoluut bij zijn, maar ook Karen Damen. Een vriendin van Karen is Rode Kruisvrijwilliger. Toen ze Karen vroeg om de actie ondersteunen, was haar antwoord meteen ja!

  In Hove-Lint willen ze met de opbrengst van de stickers een nieuw AED-toestel aankopen. Afdelingsvoorzitter Tom Bellens: “Daarmee willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Eind deze maand organiseren we gratis AED-cursussen.”

  Karen en de twee burgemeesters kopen niet alleen een sticker, maar volgen ook een snelcursus reanimeren. Dat doen ze met heel veel ernst, maar natuurlijk wordt er ook gelachen terwijl de pers foto’s maakt.

  Karen Damen trekt grote ogen als ze hoort dat het Rode Kruis helemaal zelf moet instaan voor de aankoop van alle materiaal. Dus elke 5 euro telt. Een extra reden om een sticker te kopen!

lees alle updates