Koop een sticker, zo help je jezelf en jouw omgeving

Met vijf euro help je mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen.

Per sticker betaal je vijf euro. Elke lokale Rode Kruisafdeling heeft haar eigen gepersonaliseerde stickers. Je weet dus exact waar je geld naartoe gaat. Door een sticker te kopen investeer je in je omgeving. Je helpt heel veel mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig.

Kijk, Wickie!

Wil je nog een extra reden om een sticker te kopen? Dit jaar staat Wickie de Viking met zijn vrienden erop afgebeeld. Kinderen zijn weer helemaal fan van deze deugniet uit het hoge noorden. Met een sticker doe je hen dus een groot plezier.

Win een droomprijs

Zoals ieder jaar maak je - dankzij het tombolanummer op de sticker - kans op tal van mooie prijzen. Wie weet, win je straks een trendy tablet van Lenovo, een prachtige keuken van Dovy of een luxueuze all-invakantie naar Mexico met Jetair. Succes!

Reglement van onze tombola (.pdf).

 

Het Rode Kruis helpen helpen? Makkelijk. Koop een sticker tijdens de 14-daagse.

Live nieuws updates:

 • 25/04/2015 09:00

  Waarom stickers?

  Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom het Rode Kruis uitgerekend stickers verkoopt om fondsen te werven? Zouden pleisters of andere kleine eerste hulpartikelen niet logischer zijn? Er zit een verhaal achter…

  In de jaren vijftig wordt het weggennet in België sterk uitgebouwd, met steeds meer snelwegen. En in die tijd, toen er nog geen officieel rijbewijs bestond, liep dat niet altijd goed af. Het aantal ongevallen steeg en het Rode Kruis plaatste dan ook hulpposten langs de weg.

  Om die extra kost te financieren, beginnen de vrijwilligers eerst wimpels te verkopen, die de autobestuurders aan de antenne van hun wagen kunnen hangen, en vanaf 1961 stickers. Enfin, eerst heetten ze nog “vignetten”.  Dit verklaart dus niet alleen waarom we stickers verkopen, maar ook hoe de traditie is ontstaan om dat op kruispunten te doen aan autobestuurders.

  De eerste stickers zijn nog erg simpel van ontwerp:

  Het is pas in de jaren tachtig dat de gewoonte ontstaat om stripfiguren te gebruiken. De spits wordt afgebeten door de Smurfen in 1983.

  Het is een traditie die nog steeds voortleeft, ook dit jaar met Wickie de Viking!

   

 • 23/04/2015 00:00

  Karen Damen ondersteunt haar lokale Rode Kruisafdeling Hove-Lint

   

  Hoog bezoek op de afdeling van Hove-Lint voor de aftrap van de stickerverkoop. Niet alleen de burgemeesters van Hove  en Lint - Koen Volckaerts en Harry Debrabandere – willen er absoluut bij zijn, maar ook Karen Damen. Een vriendin van Karen is Rode Kruisvrijwilliger. Toen ze Karen vroeg om de actie ondersteunen, was haar antwoord meteen ja!

  In Hove-Lint willen ze met de opbrengst van de stickers een nieuw AED-toestel aankopen. Afdelingsvoorzitter Tom Bellens: “Daarmee willen we zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en defibrilleren. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Eind deze maand organiseren we gratis AED-cursussen.”

  Karen en de twee burgemeesters kopen niet alleen een sticker, maar volgen ook een snelcursus reanimeren. Dat doen ze met heel veel ernst, maar natuurlijk wordt er ook gelachen terwijl de pers foto’s maakt.

  Karen Damen trekt grote ogen als ze hoort dat het Rode Kruis helemaal zelf moet instaan voor de aankoop van alle materiaal. Dus elke 5 euro telt. Een extra reden om een sticker te kopen!

 • 22/04/2015 00:00

  In Lauwe-Menen-Rekkem geven ze volle gas voor een nieuwe interventiewagen

   

  Verdeling van de stickers onder de verkopers in Lauwe-Menen-Rekkem, dat is altijd een beetje feest.


  De aankoop van een nieuwe interventiewagen hebben ze zo lang mogelijk uitgesteld. Maar nu is het echt van moeten. De huidige wagen is vijftien jaar oud en en allesbehalve praktisch - hulpmateriaal maken ze nu gewoon met snelbinders aan de zijkanten vast bijvoorbeeld.  


  Kostprijs € 50.000. Daarvan hopen ze een groot deel op te halen met de verkoop van stickers. Gelukkig kunnen ze ook rekenen op de steun van de plaatselijke serviceclubs.

  Ook burgemeester Martine Fournier en de serviceclubs vinden het belangrijk om aanwezig te zijn. Naast een lekkere pistolet en een goed glas voor iedereen, ligt uiteraard het allerbelangrijkste klaar: de uniformen (opvallen, opvallen, opvallen) de 4.000 stickers en de vele geldbuidels. Hopelijk zitten die straks barstensvol met biljetten van 5 euro!  Wij wensen alle vrijwilligers een schitterende stickerverkoop!