Kan jij helpen? Doe de test

Je kind dat van de fiets valt en een schaafwonde of een breuk oploopt, je partner die getroffen wordt door een hartstilstand, je collega die plots onwel wordt … het kan altijd en overal gebeuren! Weet jij in zo’n situatie hoe je moet reageren? Eerste hulp is echt niet moeilijk maar het komt er wel op aan om snel én juist te reageren.

Doe alvast de test en kom te weten hoe het met jouw eerstehulpkennis is gesteld. Scoor je goed? Fantastisch, want dan weet jij hoe je met eenvoudige handelingen misschien wel het verschil kan maken tussen leven en dood. Niet tevreden over je resultaat? Geen nood, net daarom organiseren wij overal in Vlaanderen gratis eerstehulpopleidingen. Zo weet jij nadien óók hoe jij anderen kan helpen in noodsituaties.

LEES MEER

Rode Kruis Poperinge

Je kent het Rode Kruis waarschijnlijk wel van de jaarlijkse stickerverkoop, of door hun aanwezigheid tijdens enkele evenementen. Maar wat doet het Poperingse Rode Kruis nog allemaal?

+ LEES MEER

Word vrijwilliger!

Help jij ons ook helpen? Jouw talenten en enthousiasme kunnen we absoluut gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Voorkennis of een specifiek diploma is niet nodig, wij geven je een goede opleiding en ondersteuning. Kom erbij, help ons helpen!

+ MEER INFO
1866

Uren hulpverlening in 2016

295

Verzorgingen in 2016

68

Hulpdiensten in 2016