2017 is nu al recordjaar!

12/06/17

De stickerverkoop van het Rode Kruis in Vlaanderen was een groot succes. Dat was niet anders in Heist-op-den-Berg.

De Heistse Rode Kruisvrijwilligers verkochten dit jaar 6715 stickers met de Kiekeboes. Daarmee werd het vorige record dat dateerde uit 2016 met ruim 400 stickers overschreden. Dit jaar moesten de vrijwilligers zelfs vroegtijdig stoppen omdat de voorraad zelfklevers zaterdagmiddag al uitgeput was.

Maar dit is niet het enige record dat de vrijwilligers dit jaar al gebroken hebben. In de periode tussen 16 februari en 10 juni werden meer dan 250 personen opgeleid in het reanimeren en defibrilleren (het gebruik van een AED, een automatische externe defibrillator). In het najaar van 2014 werden op 4 dagen al eens 150 mensen opgeleid in het gebruik van een AED.

In het cultuurcentrum Zwaneberg en de sporthallen van Wiekevorst en Booischot is een AED aanwezig. In het sportcentrum van Heist zijn er twee AED’s beschikbaar: één aan de ingang van de Sporthal en één aan de achterzijde van de hoofdtribune naast het voetbalveld.

Bij elk evenement waar preventief de bijstand van het Rode Kruis gevraagd wordt, hebben de vrijwilligers ook standaard een AED-toestel bij in hun uitrusting.

Zo is Heist-op-den-Berg dankzij de inspanningen van het Rode Kruis weer meer “hartveilig”.


Verwante items

  • Sinds 8 oktober 2017 is onze Rode Kruisafdeling ook aanwezig op Facebook. Bedoeling is om ook via dit medium promotie te maken voor onze afdelingswerking door het aankondigen van acties of het posten van foto’s of berichten over evenementen  waar we ook aanwezig waren. Ben je zelf ook actief op…

    Lees meer...
6715

stickers verkocht in 2017 (record!)

190

bloedgevers in CC Zwaneberg op 6 jan. 2016

2818

bloedeenheden verzameld in Heist-o/d-Berg