Lokale steunactie: Help het Rode Kruis Vlaanderen helpen in JOUW buurt!

Op 25 september 2017 gaat de Lokale Steunactie van start. Een nieuwe campagne van Rode Kruis Halle. Elke euro gaat rechtstreeks naar hulp in eigen regio. Denk maar aan pleisters, ontsmettingsmateriaal, brancards, ambulances, zuurstofmaskers, …

Elke dag gebeurt er wel iets waardoor mensen in jouw buurt dringend hulp of steun nodig hebben. Onze vrijwilligers helpen deze mensen, maar inzet en enthousiasme alleen zijn niet voldoende. Ze hebben hier ook de nodige hulpmaterialen voor nodig. Daarom ontvangen inwoners van Bever, Galmaarden, Halle, Herne, Huizingen en Pepingen binnenkort een brief waarin de vrijwilligers van Rode Kruis Halle duidelijk maken wat ze allemaal doen en specifiek financiële steun vragen voor de afwerking van de mobiele hulppost en AED’s (automatische defibrillatoren) voor de interventieploegen.

Steun het meest diverse goede doel

Intussen zijn we met 13.296, onze goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. Ze helpen op jouw evenementen, bij ziekenvervoer en bij rampen. Daarbovenop geven ze ieder jaar ook een pak eerste hulp opleidingen, organiseren ze bloedinzamelingen, en ga zo maar verder... De kans dat je als Vlaming ooit een beroep doet op of het Rode Kruis eens nodig hebt, is dus bijzonder groot.

Maak het verschil in jouw buurt

Hoe meer mensen het Rode Kruis helpen, hoe meer mensen door datzelfde Rode Kruis geholpen kunnen worden. Zo eenvoudig is het. Vandaar dat we ook aan jou vragen om wat aandacht aan deze belangrijke actie te besteden.

Aarzel niet om ons te contacteren, moest je hierover een vraag hebben.

 

Rode Kruis helpt helpen

Dagelijks zijn we in de weer om mensen te helpen.
Dankzij onze vrijwilligers zijn we er voor jou, altijd én overal.

Ontdek wat we doen

Meer weten?

Contacteer onze afdeling en we helpen je graag verder.

+ Stel je vraag