www.rodekruis.be

Ga naar inhoud.
Ga naar hoofdnavigatie.

U bent hier: home > bedrijven en scholen > het rode kruis voor bedrijven > andere vormen van samenwerking > bloedinzameling

Het Rode Kruis voor bedrijven

Print

Bloedinzameling

Bloed geven doet leven

Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig: na een operatie, een bevalling, een verkeersongeval of omwille van een ernstig bloedtekort, dat ontstaan is door een ziekte. Jammer genoeg kunnen we geen grote voorraden van bloed aanleggen, omdat bloed slechts beperkt houdbaar is (42 dagen). Daarom organiseert het Rode Kruis dagelijks acties om gekende maar ook nieuwe donoren te motiveren om bloed te geven. Elk zakje bloed redt levens.

Ook u kunt helpen om de bloedvoorraad op peil te houden

Bloedgeven CanonOrganiseer een bloedinzameling in uw bedrijf (voor minimum 75 effectieve bloedgevers) of maak een afspraak om met uw werknemers bloed te geven in één van onze bloedtransfusiecentra of tijdens een bloedinzameling in uw buurt.

U kan ook gratis onze affiches en brochures ontvangen om het bloed geven te promoten bij uw werknemers. Mail uw contactgegevens en/of vragen naar bloed@rodekruis.be.

 

"Een collectieve bloedinzameling zou eigenlijk een must moeten zijn voor ieder bedrijf dat het een beetje goed voor heeft met deze maatschappij", aldus Roel Dekoninck, Corporate Communication Manager bij Canon Belux.

In mei en in september 2007 organiseerde hij met het Canon-team een social event: 'samen met collega's bloed geven'. Roel hoopt dat dit het begin is van een leuke traditie om twee maal per jaar met de Canon-collega's bloed te gaan geven.

 

Contacteer ons voor meer informatie:

Rode Kruis-Vlaanderen, Corporate Partnerships, Motstraat 40, 2800 Mechelen
Tel. 015 44 34 15 - Fax 015 44 33 00 – E-mail: bloed@rodekruis.be

Gerelateerde info